mandag den 1. april 2013

Påskefrokost hos farmor

I dag overraskede hele familien farmor med påskefrokost hos hende selv. Vi havde lavet det, som et sammenskudsgilde, så vi alle havde noget med. Farmor blev noget overrasket, men heldigvis også glad, for at se så mange mennesker. Vi placerede hende i en stol, mens vi fik sat ekstra plader i spisebordet, fundet stole, service osv. I mens vi gjorde maden klar i køkkenet, fik vi sorteret lidt i alle de ting, som vi ikke mente der var behov for at gemme. Farmor har det nemlig med at få ting væk, så hvis det kan hjælpe hende lidt, med en smule orden, så var det et forsøg værd. Tomme plasticbøtter, propper, dimsedutter. Ting som farmor har fundet for gode, til at smide væk. Farmor er nemlig fra den generation, hvor man helst ikke smider noget væk. Man tænder heller ikke stearinlysene, fordi de er for dyre at frådse væk. Farmor er dement og vil formentlig slet ikke kunne se, at tingene er forsvundet, for når alt kommer til alt, tror jeg ikke selv hun ved hvad hun har gemt. Propperne tog jeg med hjem, da jeg har en veninde, som samler propper til en handicappet dreng i Polen, som kan få penge til opperationer og kørestol, ved at sælge plasticpropper der nede. Jeg har allerede samlet mange, som jeg sørger for at give til min veninde, med jævne mellemrum.
Desværre har jeg ikke nogle billeder fra frokosten, da billederne blev taget med min fars kamera. Jeg fik dog lige taget et billede af mine cupcakes, inden de kom på bordet.




Min kusine havde taget mit Københavnerskab med til mig. Åh! Det er så flot. Jeg glæder mig utrolig meget til at få pillet de gamle Ikea hylder ud med skabet. Men det kommer vist til at tage lidt tid, før jeg har fået styr på køkken situationen. For selvfølgelig gav skabet mig en anledning til endnu engang at starte en mission ryd op og smid væk, i køkkenet. Jeg begyndte med det samme jeg kom hjem. Noget af det jeg med sikkerhed kommer til at smide ud er plasticposer. Jeg har et hav af dem og bruger dem aldrig. Der ryger muligvis også en masse krydderi ud. Og kaffedåser fra Søstrene Greene, som jeg ikke har plads til, eller brug for. Som altid sorterer jeg det fra, som kan sælges i en genbrugsbutik og jeg er efterhånden ved at have en god kasse til dem. Det kommer til at tage lang tid, at få rydet ud i mine egne kroge. Jeg vil ikke sige, at jeg har gemt ting lige som farmor. Jeg har vist bare glemt at jeg havde de ting, da jeg ikke længere havde behov for dem. Jeg tog et ordenligt nap der ude i dag. I morgen er sidste dag i min påskeferie, så jeg får lidt mere tid, til at sortere. Skabet kommer op, når min far engang får tid til at hjælpe mig.


Lidt har jeg allerede fået rydet op i. Oldemors skab. Det var fyldt op med ting jeg aldrig brugte og gemt bag stakkevis af plasticposer. Nu har jeg gjort skabet lidt mere anvendeligt. For selv om der ikke er glas i lågerne til skabet, har det meget charme. Jeg fik skabet af min mormor, da vi var ved at ryde op i hendes garrage. Skabet var på vej ud, men jeg synes  det var synd at smide sådan et skab ud. Skabet er pyntet med madudklip og opskrifter inden i. Oprindeligt er det vist et overskab, men det passede perfekt under min bordplade, så nu fungerer det som underskab. Jeg er opkaldt efter min oldemor, så min intention om at lave "Karolines Køkken" stemning, giver ret god mening, når jeg ved, at jeg har Karolines køkken(skab) i Karolines køkken.På det nederste billede ses mit lager af Ceres hvidtøl, som skal vare ind til de begynder at sælge dem i butikkerne igen.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar