mandag den 29. april 2013

Bagagerumsmarked

Jeg vidste at der skulle være endnu et bagagerumsmarked på Dyrskuepladsen denne måned, som skulle være i dag. Men selv om jeg havde droppet Zumba i formiddags, fik det mig ikke til at gå der over tidligt. Først ved 14-tiden fik jeg mig gjort klar til at gå der over. Jeg havde egentlig ikke regnet med at finde noget, men da jeg bor så tæt på, føler jeg alligevel altid, at jeg hellere må gå der over, for at se om der skulle være noget.

I dag var det Olsens bagagerumsmarked og jeg har efterhånden hørt så meget om det marked kontra det normale bagagerumsmarked, at jeg havde en forventning om, at der denne gang ville være mange flere "krejlere" og antikvarer. Jeg havde til dels ret, men jeg tror nu mest, at det var fordi de mange private folk ikke har fundet ud af, at der nu er to bagagerumsmarkeder.


Den største forskel på de to markeder skulle være, at man til lidt billigere penge må få al den plads man har behov for, til sine lopper. Men jeg ved bare ikke om Olsens bagagerumsmarked trækker lige så mange mennesker til, som det andet bagagerumsmarked, derfor ved jeg ikke om folks økonomi er bedre tjent ind på det ene eller det andet marked. Jeg foretrækker i hvert fald at handle med folk, som sælger blandede ting fra deres egen husholdning, frem for folk, som sælger eks. samle effekter til "skattejæger" priser.
Jeg konstaterede både antikvarer og folk jeg har set på diverse retro markeder.


Jeg holder mig som regel fra at spørge på deres priser, fordi jeg ved, at de tager meget mere for tingene, end jeg selv vil betale. Så lader jeg hellere tingene stå og håber på jeg render over dem til en billigere pris i en genbrugsbutik eller et privat loppemarked. Jeg går alligevel hen og kigger på retro tingene, for jeg synes jo stadig de er lækre. I dag så jeg en gryde, som jeg har set en del, hos skandinaviske instagrammere. Men til 375kr. lod jeg den stå. Men jeg fik en lille sludder om gryden, som sælgeren kunne fortælle var en finsk Arabia gryde. Så lærte jeg det. Og det er lige præcis det jeg er ude på. Min mor siger allerede, at jeg ved meget om de mange forskellige retro dåser, møbler og porcelæn. Det er bare meget rart at vide. Det er jo trods alt min hobby.

Jeg kom i noget af et dilemma, da der var en som solgte Knabstrup krydderikrukker, til en rimlig pris. Det var jo lige præcis de krukker, jeg havde valgt at begynde at samle på, ind til jeg i sidste weekend købte sættet med de mange Søholm krukker. Jeg var henne og pille ved dem 2 gange, men valgte at lade dem stå. Standhaftighed er en dyd! Havde de været bare lidt billigere, havde jeg nok købt et par stykker alligevel.

Jeg brugte 20kr. på dagens bagagerumsmarked. Jeg faldt over en æske med gamle Dymo taperuller og spurgte om de også skulle træffe at have en dymo. Og minsandten om der ikke også var en sød, lille rød dymo. Jeg måtte få alle de 21 ruller dymotape og dymo'en for 20kr. i alt. Det var et fund. Da jeg stod med den røde dymo i hånden, var der noget der sagde mig, at jeg vist har stået med netop den model engang i min barndom. Total retro. Desværre er dymo'en vist ikke i tip top stand, eller også er det rullerne der er noget i vejen med. Der kommer ikke nok tryk igennem tapen, til at man kan bruge dem til noget bagefter. Pyt. Så må jeg bare på jagt efter en ny dymo. Nu har jeg da i hvert fald dymotape nok. Det er smal tape på 6mm, så skulle jeg finde en dymo, der er beregnet til bredere tape, kan den smalle måske alligevel anvendes.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar