fredag den 16. august 2013

Genbrugsrunde med indlagt sightseeing og gåtur

I dag havde jeg bestemt mig for at tage en tur ned til Røde Kors på Ny Kær vej. Ved en fejl, kom jeg til at stå af bussen et stop for tidligt, men vejret var godt, så det betød absolut ingen ting. Jeg kunne se, at en lille flok ænder havde slået lejr ved en dæmning i åen ved siden af, så jeg stoppede op og mindede mig selv om, at det jo er sådan noget man skal huske at gøre, når man har ferie. Stoppe op og  nyde.

 
Inde hos Røde Kors fandt jeg først ingen ting, men endte alligevel med at slæbe en masse med ud der fra. Først fandt jeg 2 stribede dækkeservietter og et stribet viskestykke/ håndklæde. Rød og orange så ud til at blive dagens tema. I møbelafdelingen mødte jeg min kusine, som var ude for at købe møbler med sin skole. Jeg gik ind i det store "baglokale" med møbler, elektronik og bøger. Først kiggede jeg filmene igennem og fandt 3 stk. De har et tilbud, som hedder 3 dvd'er 25kr. og sådan nogle billige film, er bare for gode at lade stå, så jeg endte med at købe. Jeg køber sjældent nye film, men elsker at købe brugte film. Nogen gange går jeg ind i Blockbuster på Vesterbro og kigger deres brugte film i gennem, for jeg synes bedre det kan svare sig, at købe en film, end det kan at leje den, når altså blot det er en billig brugt film. Jeg har ikke oplevet endnu, at der har været fejl på nogle af de film jeg har købt.
 
For sjov skyld kiggede jeg lige alle bøgerne i gennem og hold da op, hvor var nogle af dem gamle. Jeg fandt en dansk-engelsk ordbog fra omkring 19012... Desværre var forsiden rykket af, for ellers havde jeg købt den, blot fordi jeg var fascineret af, at den fandtes.
 

  
I en anden bog fandt jeg et kort fra en præst, som må have foræret bogen til en konfirmand (?) en gang for mange år siden... Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke kan tyde den ellers nydelige skrift.




Henne ved bladene stod der en hel kasse med gamle Bo Bedre blade til 1kr. Jeg kunne umuligt slæbe alle bladene med mig hjem, så jeg kiggede hurtigt på ryggen af den og fandt en lille stak fra 1976 og 1977, samt et par julekataloger. 14 stk. i alt.

  
Da jeg gik ud af butikken tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne fortsætte den gode stil med at gå, så jeg gik mod genbrugsbutikkerne i Øgade-kvarteret. På den måde fik jeg også lige lidt sightseeing med, da jeg normalt aldrig går på den strækning.

  
Ved Eternit grunden stoppede jeg op og tog dette billede. Med al den nybyggeri der foregår i området for tiden, var det rart at der alligevel var lidt stilmæssigt fra de gamle bygninger, som går igen i de nye.
  
 
Jeg var først i DUI butikken, hvor de havde 50 % på alt i butikken. Det ville jeg udnytte, så igen fandt jeg et par dvd'er, så fandt jeg en flot mørkeblå dug, som mindede mig om en dug, min mormor havde en gang. Jeg havde en idé om, at størrelsen ville passe til mit lange teaktræs sofabord og da jeg kom hjem viste det sig, at jeg havde ret. Det passer lige præcis. Det er ofte svært at finde duge til det bord, da det er længere end de fleste. Ja, jeg ved godt at det er en skam at dække det fine bord til med en dug, men det vil også være synd, hvis jeg lavede ringe på det, da det tit er der jeg sidder og spiser. Jeg har dug på alle mine borde for at beskytte dem. Faktisk havde de et rundt spisebord i teaktræ magen til min mormors, med 1 plade, til 500kr. i DUI genbrugsbutikken. Det var dog også dækket til med en dug, men jeg så benene og kanten på bordpladen. Jeg kigger normalt ikke på tøj i genbrugsbutikkerne, men da deres priser normalt er noget billigere end andre steder, kiggede jeg lige om der skulle være noget. Sådan bare for sjov. Jeg tror det var den blå dug der fik mig til at købe en blå trøje med retro blomster. Så fra at have startet dagen med rød og orange, som tema, endte jeg med at skifte over til et blåt tema.

 
Inden jeg tog bussen til Vejgaard, gik jeg lige ned i den lille genbrugskælder. Denne gang fandt jeg kun et pommes frit jern magen til det jeg havde, men i noget bedre stand. Det er den bedste opfindelse til folk, som spiser mange rodfrugter og deres sæson ligger jo lige om hjørnet, så jeg skal nok få brugt det.
 
Hos Røde Kors i Vejgaard var der ingen ting, men det er jo også mest tøj de har. Hos Afrika Mission lidt længere nede af gaden, fandt jeg 6 skeer mage til dem jeg har fået af min mormor, så nu har jeg 6 mere. Egentlig er det teskeer jeg mangler i det sæt, men nu fordi det er så sjældent jeg ser det bestik i genbrugsbutikkerne, købte jeg skeerne med.
 
Det blev enden på min genbrugsrunde i dag, for jeg skulle lige nå hjem inden jeg skulle ud af døren igen, for at tage til Zumba. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar