lørdag den 20. juli 2013

Sommermad i en fart

Jeg spiser normalt aldrig fisk og er slet ikke kommet med på sushi bølgen endnu, men de varme sommerdage og varme aftener har fået mig til at drømme om de sommerdage i min barndom, hvor vi spiste stegte ål i familien. Jeg tror ikke det er løgn når jeg siger, at jeg ikke har smagt stegte ål i over 20 år. Da jeg var tidlig færdig med zumba i onsdags gik jeg i Føtex. Jeg gik forbi fiskesektioner og fandt en pakke rødspættefilet'er til 25kr. Jeg fik pludselig lyst til sommermad, så jeg tænkte, at jeg sikkert også burde købe nogle kartofler. Jeg spiser sjældent kartofler og når jeg gør, er det som regel pommesfrites jeg laver dem til. Jeg købte nemme kartofler. På posen reklamerede de med, at skrællen kunne spises, så det gjorde kartoffel processen en del kortere. Til sidst købte jeg en majskolbe og så var ingredienserne til et godt sommermåltid handlet ind.

jeg puttede salt og peber på rødspættefileterne og vendte dem i grahamsmel, inden jeg stegte dem et par minutter på hver side. Kogte kartoflerne i saltet vand, skyllede majskolben og satte den i ovnen. Da det hele var færdig på ca. 14-20 min, tog jeg en skefuld smør og lod den smelte hen over kartofler og majskolbe. Mums det smagte godt. Og da vejret jo har været exceptionelt godt de sidste par dage, spiste jeg selvfølgelig mit sommermad på altanen. Jeg kan godt finde på at lave det mad en anden dag, da det var nemt at lave og smagte godt og desuden er det alt, alt for sjældent jeg spiser fisk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar