søndag den 21. juli 2013

En søndag med lidt af det hele

I morges stod den på en times zumba, inden jeg for alvor kunne holde søndag. Da jeg kom hjem, smækkede jeg en bolledej sammen. Jeg ville nemlig lave en "bolle-prøve" inden min fødselsdag på søndag. Jeg bager normalt altid kardemommeboller, men da jeg ved, at ikke alle bryder sig om kardemomme, ville jeg lige afprøve opskriften uden kardemomme. Jeg puttede i stedet for, en smule salt i. Da dejen var sat til hævning, gik jeg på altanen. Jeg tog en stak reklamer med der ud, så jeg følte jeg fik lavet noget i mens. Lidt senere gik jeg i køkkenet igen, for at lave en smoothie. Det blev nu til en juice i stedet for. Ananas, nektarin, abrikos, banan og vand. Mums. Jeg tog den med på altanen, hvor jeg stegte videre.
 
 
Jeg vandede blomster, krydderurter og tomat... Hov, var det ikke en tomat jeg så der i planten? Jo, minsandten om ikke jeg fik øje på min aller første tomat. Jeg er så stolt. Tænk at den lille plante jeg købte for 5 kr.i Eurospar, rent faktisk er blevet til en stor fin plante med blomster, knopper og nu også tomat. Jeg så også, at min chilliplante langt om længe har sat et par knopper. Om det når at blive til Chilli ved jeg ikke, men med de temperature vi har for tiden, kan det da sikkert godt lykkedes.
  
  
Efter endnu en time på altanen gik jeg igen i køkkenet. Denne gang for at forme mine boller og stille dem til efterhævning, inden jeg gik i gang med at lave aftensmad. Jeg indrømmer at jeg ikke gør det store ud af min madlavning, men jeg synes alligevel altid jeg havner med et velsmagende resultat. I dag havde jeg købt kalve-flæskefars. Jeg overvejede frikadeller, men tænkte at jeg helst bare ville lave noget mad, som kunne passe sig selv i ActiFry'en. Derfor skar jeg en grøn og en gul peber i stykker, blandede dem i farsen med salt, peber, piri piri (chili), en kvist rosmarin og en kvist karryplante fra altanen. Til sidst puttede jeg lidt blomkål i farsen og et æg for bedre at binde det sammen. Jeg vidste ikke hvad der ville komme ud i den anden ende, men gjorde et forsøg. Jeg lavede nogle stor bøffer, som jeg lagde i actifry'en velvidende, at rørepinden i maskinen sikkert ville røre bøfferne sammen, så de gik fra hinanden. Det skete der nu ikke noget ved. På en eller anden måde, endte jeg med min egen udgave at farserede grøntsager. Det smagte godt, men kønt var det ikke, så der kommer ikke noget billede her.
  
Jeg har lige taget bollerne ud af ovnen. Jeg ved ikke om i kan se det, men jeg har lavet et lille forsøg med penslingen. En række penslet med æg, en række penslet med vand og en række penslet med mælk. Jeg tror det ender med æg på søndag! De smagte perfekt, som fødselsdagsboller skal smage... Så nu må jeg overveje, hvordan jeg kan have nybagte boller klar på søndag, når jeg også gerne vil til både zumba og bagagerumsmarked... Jeg tror godt det kan lykkes... Men jeg er jo ikke vant til at bage mere end 12 af gangen... Måske kan jeg bage en portion om lørdagen og en nybagt portion om søndagen?
  
 
Inden jeg smutter for i dag, vil jeg lige fortæller jer om mine overboer. Nej, der bor ikke nogen mennesker over mig, men til gengæld bor der fugle.. Og mange af dem. Mursejlere. Lige over mit soveværelsesvindue, er der et hul, som mursejlerne bruger som indgang til en rede de har oppe på loftet. Jeg har vænnet mig til deres konstante "bump" hver gang de flyver ind af det lille hul. Men der var en gang jeg gerne ville havde dem til at flytte et andet sted hen. De sviner nemlig. For lidt som duer, sætter de bare rumpen ud af hullet og skider, så der er er lange streger af fuglelort uden på bygningen. Heldigvis er det et skod jeg har til den side deres hul er og ikke mit vindue. Hver dag flyver fulgene rundt i klynger og skriger alt i mens de spiser insekter. I sær ved aftentid har de travlt med at spise insekter. De er svære at filme, da de har så meget fart på, men her kan i se, hvem mine overboer er. Jeg vil tro vi har omkring 100 mursejlere boede her i kvarteret.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar