torsdag den 9. maj 2013

Knoldselleri og lidt for raw raw food!

Lad dette være en advarsel, eller en opfordring om man vil. Tjek altid dine råvarer grundigt, inden du bruger dem! I formiddags pakkede jeg en plante med frisk mynte ud, satte den i vand og satte den over i mit køkkenvindue. 2 minutter efter, så jeg en larve på bordet, lige nede for an mynten.


Jeg panikkede en smule, da jeg med det samme fik en anelse af, at det var en melorm. Jeg har læst til dyreassistent og har derfor været i praktik i både Aalborg Zoo og Givskud Løvepark, hvor jeg fodrede dyr med melormene. Men gisp. Hvorfor skulle en melorm kravle i en mynteplante? Jagten var sat ind. Jeg måtte kigge i alle kroge, for at udelukke, at jeg skulle være invaderet af utøj, som mellarver, fluer eller melorm. Jeg fandt heldigvis ikke spor, som indikerede, at jeg havde utøj i køkkenet. Så jeg har altså konkluderet, at ormen må være kommet ind med min friske mynte.


Derfor vil jeg gerne opfordre alle til at kigge de friske urter, frugt, grøntsager osv. grundigt efter, når de kommer ud i køkkenet. Jeg kommer til at tænke på min gamle klasselære i folkeskolen, som fortalte os, at hun faktisk havde fundet en fugleedderkop i sit køkkenskab en dag. Jeg mener at det var noget med, at de havde haft deres service pakket ned i en kasse, med avispapir, i forbindelse med en flytning. Jeg er glad for, at jeg trods alt kun havde besøg af en lille melorm.

Da jeg havde alle ting ude af hjørnerne, kom jeg i tanke om, at jeg da lige så godt kunne sætte mine hvidtøl i den Coca Cola kasse, som jeg ellers kun har brugt til at stille mit anlæg på der ude, i det ene hjørne.






Jeg elsker Ceres Hvidtøl og sørger altid for, at købe et lille lager, inden de forsvinder fra butikkerne efter jul. De kan holde sig i et årstid. Mine kan holde sig til november og til den tid, kommer de i butikkerne igen. Cola kassen har jeg gemt, fordi jeg synes den var så flot, at jeg håbede på, jeg kunne finde noget smart at bruge den til. Ind til videre, kan den så fungere som hvidtølkasse og minibord til mit mini stereoanlæg, som jeg bruger i køkkenet.


Da jeg havde været i alle kroge af køkkenet, tog jeg mig endelig sammen til at få fejet både uden for min hoveddør og på altanen. Jeg deler udendørs repos med to andre, men af en eller anden grund, er jeg den eneste der fejer der ud. Denne gang har jeg været lidt sløv med at få det gjort, fordi jeg ville være sikker på, at vi ikke fik mere sne og salt på trappen. Vinteren ville jo ingen ende tage i år. Men Nu er der fejet. Havemøblerne er også støvet af. Nu mangler jeg bare at få plantet nogle blomster der ude. Jeg har sået Tagetes i en lille skål ude på altanen. Jeg håber på, at de med tiden, kan blive til nogle fine planter, som jeg kan bruge ude på reposen,


Ude på altanen fik jeg både fejet, støvsuget og vasket lidt af. Der er stadig lang vej igen, før jeg vil kalde altanen for sommerklar, men hvis jeg tager lidt af gangen, skal jeg nok nå det på et tidspunkt.

Inden jeg gik i gang på altanen, puttede jeg ca. 5 cm. knoldselleri (det man kan holde i sin hånd), 3 kartofler, 5 forårsløg med stilk og 3 maggiterninger i min suppemaskine, sammen med 1 liter vand. Ingredienserne skal være skåret i stykker af ca. 2 cm. Jeg trykkede på program 1 og vidste, at suppen ville være klar om 25 min. I mens jeg var på altanen, kunne jeg mærke, at på trods af det skiftende vejr, stadig var lunt på altanen. Derfor skulle knoldselleri suppen nydes på altanen. Og det blev den.


Jeg havde aldrig drømt om at lave knoldselleri suppe før. Førhen var den eneste suppe jeg lavede, stærk tomat og squashsuppe. Men efter jeg har fået den nye suppemaskine, er det simpelthen blevet så nemt at lave suppe, at jeg ved, at næsten lige meget hvad jeg putter i maskinen, kommer der en fantastisk suppe ud af det bagefter. Jeg elsker knoldselleri og suppen smagte dejlig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar