onsdag den 1. maj 2013

1. Maj - Sirenen har lydt!

Så blev det d. 1. maj. Den sidste dag i min ferie. Dagen hvor jeg skulle have aflæst varme og dagen hvor de danske sirener skulle testes.

Jeg startede dagen med at flytte møbler, som normalvis står foran radiatorer. Det er altid et stort projekt, når der skal aflæses varmemålere, men heldigvis er det nogle små møbler, som kan flyttes mes. Dog er soveværelset et problem. Mit soveværelse er så lille, at man er nødt til at smide sig i sengen og rulle over, for at komme til den anden side, hvor radiatoren sidder. Jeg er træt af mit lille soveværelse, hvor min seng nærmest sidder i spænd mellem 2 vægge og hvor mit klædeskab blokerer for den ene skuffe i sengen, da skab og seng også sidder i spænd. Pyt. Heldigvis skal rummet jo kun bruges til at sove i. Jeg havde som forventet ikke brugt ret meget varme. Jeg hader at tænde for radiatoren, fordi jeg ikke føler, at jeg får nok varme ud af det alligevel, da min gang, som er en fordelingsgang, er så kold og hoveddøren utæt, at jeg føler det er for besværligt at varme op. Derfor praktiserer jeg i stedet for varme fleecetæpper og futsko. Det giver nok en lille tilbagebetaling i Oktober, hvis jeg er heldig. Normalt skal jeg altid tage fri fra arbejde, når der skal læses varme af, men denne gang var jeg heldig med valget af dato, idet vi altid har fri fra arbejde 1. maj, der hvor jeg arbejder. Det er normalt altid i starten af maj, hvor det nye ferieår også starter, så jeg har været lidt træt af, at skulle bruge mine nye feriedage, for at sidde hjemme og vente på at få læst varme af. I dag var der afsat 3 timer og han var her allerede inden kl. 12. Skønt.

Jeg skyndte at sætte møblerne på plads igen og da kl. var 12:00 lød sirenerne. En gang om året skal de gamle sirener testes, så man ved, at de virker i tilfælde af at de rent faktisk skal benyttes igen. Jeg tror ikke at der har været grund til at signalere med sirenerne siden 2. Verdenskrig. Derfor virker det lidt tamt, når sirenerne hyler i hele landet, uden noget synderlig grund. Det kunne da peppes lidt op, hvis de kunne gøre dem en smule up-to-date og måske fik tilføjet en digital besked, så som "Dette er en prøve - alt er i den skønneste orden!" Retro er vel et meget godt ord at bruge om de gamle sirener, som har den samme vanlige lyd, som den altid har haft. Man skulle bare mene, at det var til til en opdatering af systemet, i disse teknologiske tider... Hvad med en sms-sirene-service, eller en sirene app?
Jeg skulle til zumba senere på eftermiddagen og da jeg ikke havde nogle planer inden da, foreslog en veninden, at jeg skulle tage med til 1. maj arrangement i Kildeparken. Vejret var godt, så jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne udnytte det og få lidt sol i ansigtet samtidig. Da jeg har hudtype 1, vidste jeg godt, at solcreme nok var at foretrække, men jeg nøjedes med min ansigtscreme med spf. Jeg nåede da også at få et par nye fregner og blive lidt rød i ansigtet.

Der var ikke så mange mennesker i Kildeparken, som jeg havde forventet, men det var alligevel som om, at byen var ved at varme op til karnevallet sidst på måneden. Folk sad på tæpper i græsset og nød deres medbragte øl. Det var som en stor picnic. En skam det ikke kan være lige så fredeligt til karnevallet. Min veninde havde aftalt at vi skulle sidde med nogle andre, så vi sad på bænkene foran den store scene. Lige inden jeg satte mig ned, fik jeg et anerkendende klap på skulderen og et "Godt at se dig her," af en af fanebærende, som netop bar fanen ind til scenen. Det var en af mine kollegaer. Vi er opdelt i teams, så vi er ikke i samme team. Han har været inden for fagforeningen i nogle år, så jeg kunne forestille mig, at han har været svært tilfreds med at se mig i Kildeparken, om end jeg ikke er i hans fagforening. Lidt senere så jeg, at han havde fået selskab af en anden kollega.


Jeg nåede høre et par taler og noget musik, inden jeg gik omkring kl. 16:10, så jeg kunne nå til Zumba. På det tidspunkt havde der været en lille smule "optøjer," da nogle unge fra SU havde lavet papirflyvere, som skulle symbolisere spidsen af en jetjager. Det var vel nærmest ment, som en slags faneblade. Nogen opfattede det som direkte propaganda og blev sure. Flyverne blev samlet op og de unge blev opfordret til at stoppe, da nogle af flyverne landede så uheldigt, at folk kunne få dem i øjnene.


Jeg tror ikke man hos SU havde regnet med, at få så meget ravage ud af nogle små papirflyvere og jeg må indrømme, at jeg synes det var meget sjovt fundet på.

Efterhånden som klokken blev 16, kom der flere og flere med skilte og T-shirts, hvor på der stod "Vi vender regeringen ryggen." Det var helt tydeligt, at det var Aalborg kommunes lærestabel, som havde rottet sig sammen og planlagde at vende Helle Thorning ryggen, når hun skulle holde sin tale kl. 17:00. Jeg var desværre gået inden da, så jeg nåede ikke at se, hvad det skete.
På vej til Zumba, smuttede jeg inden om "Butik 21 - Retro Genbrug." Det føltes næsten som sommer og butikken var da også fuld af turister. Hvor var det sjovt at opleve, hvordan nogle af turisterne (Fra Ungarn) aldrig havde hørt om Bjørn Wiinblad og en anden ville have oversat et gammelt skilt på latin. Jeg snakkede med damen i butikken om, at de jo netop ikke havde oplevet en sommer sæson i butikken endnu, da den først åbnede i efteråret 2012. Jeg sagde at de helt sikkert kunne få nogle flere turister i butikken, hvis de havde samme åbningstider som de andre genbrugsbutikker... For ordet RETRO betyder det samme på alle sprog, så det vil helt sikkert lokke mange til. Jeg nævnte også lige, at det dat kunne være sjovt for den lille butik, hvis de fik en gammel gæstebog, som folk (turisterne) kunne skrive en lille hilsen i, når de besøgte butikken. De vil rigtig gerne have nogle flere åbningsdage, men de mangler stadig mange frivillige. Jeg ville elske at arbejde i sådan en butik, hvor man kunne gå rundt og småsludre med kunderne om "gamle dage", designere, dansk kultur osv. Men heldigvis har jeg jo stadig et fast arbejde, så frivilligt arbejde kan jeg nok ikke få plads til i programmet. Jeg kunne se at de havde flyttet rundt på tingene i butikken og jeg så da også lidt nyt. Blandt andet dette anderledes rullebord med blå kakler. Fedt og anderledes!!


Jeg skulle lige til at gå ud, da jeg fik øje på en lille bitte æske med Cirkel Kaffe damen. Det var en gammel æske med sødetabletter, som i sin tid havde kostet 1,25 kr. Jeg synes at den var så sød og anderledes, da man jo normalvis kun ser kaffedåserne. Derfor købte jeg den for 25 kr.


Måske virker det lidt dyrt at give 25 kr. for sådan en lille ting, når de store kagedåser koster det samme. Men sådan er der så meget. 25 kr. er jo ikke alverden, når det kommer til stykket. Da jeg kom hjem, fik jeg den idé, at jeg kunne sætte en magnet bag på og bruge den som magnet.





I morgen skal jeg tidligt op, efter en hel uge uden vækkeur. Det bliver hårdt. Men det er skønt, at der kun er 2 dage til weekend igen!

Her er lige et billede fra mit skab i omklædningsrummet på sådan en 1. Maj.


Rødt har jo altid været min farve!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar