lørdag den 23. november 2013

Julemarked hos Kirkens Korshær

Jeg stod tidligt op i morges, så jeg kunne nå til julemarked hos Kirkens Korshær i Nr. Sundby sammen med en veninde, inden jeg skulle til fødselsdag. Der var stadig frost i luften på den tid af dagen, så det bed i både fingre og kinder.
 
 
Det var vist første gang jeg var til deres julemarked. Da butikken lå i centrum (for nogle år siden flyttede den til et industriområde i Nr. Sundby), holdt de altid julemarked på en fredag. Måske endda den sidste fredag i november. Jeg husker det ikke præcis, men kan i hvert fald huske, at jeg hver gang var på arbejde, når de holdt deres julemarkeder. Så da de fortalte mig, at det denne gang skulle holdes på en lørdag, blev jeg glad! Vi var på pletten sammen med ca. 20 andre personer, da døren blev åbnet til genbrugsbutikken. Hold op hvor var der mange ting. Meget mere julepynt, end jeg havde forestillet mig. Der var så meget, at det ikke var til at overskue. Jeg syntes ikke rigtig jeg kunne finde nogle retro nisser på bordet, men jeg fandt ud af, at jeg skulle kigge i alle kasserne på gulvet. Der fandt jeg et par nisser, nogle udklip og ja... Til sidst endte det alligevel med, at jeg fandt en masse gode sager.

 




Her er det jeg købte
 













Inden jeg tog helt hjem, skulle jeg lige forbi Rustenborg (Postcenter), for at hente en pakke. Jeg kunne nemlig ikke stå for tilbudet om at få de fine grønne Avvento adventsstager fra Kähler, som man ville få som velkomstgave, hvis man betalte for 3 numre af "Mad og Bolig." Jeg har bestemt mig for, at opsige mit "In" abonement, for i stedtet at abonere på "Mad & Bolig." Modeblade interessere mig ikke rigtig mere og skulle jeg en dag få lyst til at læse et, kan jeg købe det i kiosken. Nu har jeg efterhånden også mange adventsstager. Jeg har blå ugler, grønne krus med julemænd, fluesvampe, Avvento stagerne og 4 små trægrise, jeg købte i dag, foruden en fin rød lysestage til 4 lys... Hvordan skal jeg dog vælge? I skal ikke blive overraskede, hvis de kommer i brug alle sammen.
 
 
Efter fødselsdagen ville jeg afprøve det brune gardin, som desværre var både lidt for smalt og lidt for højt. Jeg vil nu alligevel se, om íkke jeg kan leve med det, som det er. Jeg skal lige se hvordan det ser ud nede fra gården i morgen. Jeg lagde det op med et par knappenåle, da det var den hurtigste løsning. Det skal alligevel kun hænge oppe i en måneds tid.

 
Da jeg tidligere på dagen var i Netto, fandt jeg en pose nelliker til 5 kr. Jeg havde gemt et par appelsiner, som jeg forestillede mig, at jeg ville dekorerer med nelliker og endelig fik jeg taget mig sammen her til aften. Det er vist første gang siden min barndom, at jeg laver sådan nogle. Jeg havde alligevel haft gang i knappenålene, så for at sikre mig, at det røde silkebånd bliver hængende, fik det lige et par knappenåle. Jeg brugte en krog (en skrue kan også bruges) til at lave hullerne til nellikerne og det gjorde det en hel del nemmere. Det røde silkebånd købte jeg hos Dan Mission i Niels Ebbesens gade, for et par uger siden. Resultatet blev ganske fint, synes jeg. Total retro jul! Nu hænger de i køkkenvinduet sammen med de røde stjerner fra Søstrene Greene, som jeg har brugt der ude i en del år. For at spare på strømmen, bruger jeg batteridrevne lyskæder og jeg bruger genopladelige batterier, så jeg ikke skal købe nye batterier i tide og utide.

  


Jeg har store kvaler med mit køkkenvindue i år. Jeg har en ret stor samling af Trip Trap nisser, som jeg normalt stiller ud i vinduet hvert år. I år har jeg bestemt mit for hovedsageligt kun at have retro nisser fremme. Gardinet er retro og har en masse retro nisser afbilledet, så jeg overvejer om ikke det er nok. Jeg er nemlig ikke specielt glad for Trip Trap nisser, så for ikke selv at skulle kigge på dem, har jeg altid haft dem stående i køkkenvinduet, så de kunne hygge lidt for dem, som gik forbi nede i gården. Jeg har fået nisserne i firmajulegave i gennem årene. Hvis ikke de dækker for meget af det fine gardin, kan det godt være, at jeg vil sætte dem der ud igen.
 

(Foto fra 2009)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar