torsdag den 16. oktober 2014

Arabia kande og fin dame

Egentlig var det meningen,  at jeg ville have været i genbrugsbutikkerne i Svenstrup i går, men regnvejret og et par andre faktorer, fik mig til at ændre plan. I stedet tog jeg ud til Blå Kors i Skalborg, hvor jeg fandt et par ret gode ting.

Først fandt jeg en fin Arabia kaffekande designet af Kaj Franck og fint dekoreret af Esteri Tomula. Desværre manglede låget, men jeg tænkte, at den sagtens kunne bruges alligevel. Til pynt, som vase eller som kande. Brun er ikke den kønneste farve, men alligevel virker det ret charmerende på denne kande.



På en af hylderne med glas, fik jeg pludselig øje på noget, jeg har set før. Noget som jeg måtte eje. En sød glaspingvin til peanuts. Spørg mig ikke, hvor jeg har set den. Da jeg kom hjem fandt jeg et billede på google. De 10kr var godt givet ud.



På den nederste hylde stod der 4 farverige glas, som jeg lige måtte lave "vintage testen" på. Den var god nok. Glasset var tyndt og nærmest vægtløs og blomsterne mærkede også rigtige og nå ja. Så var de dekoreret med solsikker. Solsikker og blomster var jo også yndede dekorationer på de gamle glas. Igen er blå og gul ikke mine yndlingsfarver, men se lige de glas. De er jo skønne!


Da jeg var på vej til kassen for at betale, fik jeg øje på et hovede. Ikke noget almindeligt hovede, men et pottehovede. Det mindede om en græsk statue, hvilket ikke umiddelbart er min stil. Men mon ikke det kan ændre sig med en Pilea eller anden sjov vækst på toppen? Den er fra svenske Guldkroken Hjo. Jeg kender ikke rigtigt til dem, men nu vil jeg prøve at ligge mærke til navnet, næste gang jeg støder på noget sjov keramik.




Jeg er ret godt tilfreds med hvad jeg fandt, så jeg fortryder ikke, at jeg ændrede planerne i går.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar