søndag den 2. august 2015

Nordjysk natur (og genbrug) når den er bedst - Vestkysten

Torsdag tog jeg med mine forældre på Roadtrip i det Nordjyske. Denne gang var det Vestkysten, som skulle besøges. Der var nemlig loppemarked i Løkken den eftermiddag. På vej der op kunne vi så passende holde ind, når vi kom forbi en genbrugsbutik. Vi nåede omkring et par stykker og jeg gjorde mig nogle fine køb den dag.

I rundkørslen i Åbybro, lå der en ny Blå Kors butik. Der lykkedes det mig endelig at finde en stor urtepotte, så jeg kunne plante min Pilea om og give den nyt jord. Jeg købte også en lille madkasse og en fed lampe, som kommer i mit lampe lager til senere brug, ind til videre.


 

(Zinkspanden købte jeg til 5kr, på loppemarkedet i Løkken. Begge har nu fårt plantet en stor 
Pilea i)

Vi nåede ikke at køre ret meget længere, inden vi stoppede ved en lille genbrugsbutik, hvor det skulle vise sig, at jeg gjorde dagens bedste køb. Jeg var så heldig at finde en fed knagerække, med den helt rigtige retro/ vintage streg over motiverne. Elefanternes snabler vidner om, at den er blevet flittigt brugt igennem årene. Jeg fandt også en gammel souvenir fra Aalborg Zoo, som jeg ikke kunne stå for. Zoologiske haver og chimpanser, er jo begge blandt mine farvoritter.


Røde Kors butikken i Kaas, viste sig udelukkende at være en tøjbutik, så der gik jeg tomhændet fra.Lige inden vi ramte Blokhus, smuttede vi inden om "Kræmmerhuset," som havde mange fine ting, til noget pebrede priser, men en hyggelig lille butik.

 


Da jeg ikke havde været i Blokhus i adskillige år, var vi lige en smut nede at vende i byen og på stranden.
 Da vi ramte Løkken inden loppemarkedet i byen startede, var de allerede ved at stille boderne an, så vi kunne lige så godt gå i gang med at se sagerne an. Jeg gjorde mig nogle fine køb på loppemarkedet i gaden.


Katten er så fin og skrøbelig, at jeg næsten ikke tør eje den. Nhar sat den midlertidigt i mit skab med glaslåger for)

Jeg købte også et blåt "løg" med glasbrikker i. Muligvis er det Laurids Lønborg.


Vi fandt også et par små genbrugsbutikker i byen.


Privat kræmmermarked/ genbrugsbutik.
Vi lagde vores køb bag i bilen og gik en tur rundt i byen. Det var lidt af et dejavus at være tilbage i Løkken. Jeg mindes især et år, hvor jeg som teenager var i byen. Det år var neon på største mode og jeg mindes at købe både tørklæder og armbånd i Løkken den sommer. Og ganske som dengang, blev der stadig solgt tørklæder og kjoler i neonfarver i år.
Vi tog årets første gammeldags kræmmerhus med på stranden, hvor der var meget at kigge på denne dag. Der var surfere i vandet og i luften. Nogle hobbyfiskere fiskede fra badebroen. De profesionelle havde lagt til kaj i sandet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(De gamle bunkers, som jeg husker at have besøgt i min barndom, lå længere ude på stranden)
 
 
(Fskerne solgte rødspætter tl 40kr./kg, så v købte fisk med hjem til aftensmaden)


Lønstrup er en anden af de små byer, som ligger ud til Vesterhavet, vi ofte har besøgt. Der er en fin udsigt der fra. Jeg fangede Raabjerg Mile med kameraet, på vejen.
 
 
 


 
 

Privat og ubemandet loppemarked. Man skulle bare selv putte penge i glasset.
 

 
 

 
 
På vej hjem ad, købte vi kartofler til vores aftensmad i vejkanten og kørte ind og så til skrænten ved Nørre Lyngby kirkegård, der hvert år bliver mindre og mindre, da Vesterhavet sluger noget af sandet. Det er med livet som indsats, når man begiver sig ud på kanten, men jeg kunne ikke lade være.
 

 

 
 
 
(Rød og rynket, efter en hel dag ved Vestkysten, i alt for meget tøj) 
 
Hjemme plukkede jeg persille i min mors højbed og så blev der ellers serveret friske rødspætter med nye kartofler og persillesovs. Mums.
 2 kommentarer:

 1. Sikke mange loppe- og genbrugssteder du får besøgt! Får helt lyst til roadtrips i det jyske - der kommer jeg alt for sjældent!
  Har ellers kigget lopper i Sverige her nogle dage, men de fede fund, desværre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, loppe road trips er skønne, men desværre sker det alt for sjældent, for sådan en som mig, der er afhængige af andre, som chauffør, eller en billig billet til kollektiv trafik. Derfor gør jeg det mest i en radius af , hvad en 2 zoners busbillet strækker sig til og helst ikke uden for Aalborg centrum. Der er bydele i Aalborg omegn, som jeg aldrig kommer i, så jeg går helt sikkert glip af mange genbrugsbutikker.

   Slet