torsdag den 25. december 2014

Min juleaften

Hov, hvad skete der lige der? Det blev til en noget længere pause på bloggen, end jeg havde regnet med. Julen sneg sig ganske enkelt ind på mig, så jeg endte med at få travlt, for de 17 gaver købte jo ikke sig selv og så var der jo lige det der med, at sæsonnen for at finde retro julepynt i genbrugsbutikkerne, kun var der i en kort periode. Jo, jeg formåede at købe julegaverne, mens jeg sideløbende stak hovedet inden for hos et par genbrugsbutikker. Jeg er ikke bange for at give genbrugsgaver, så jeg fik da også købt et par spil for nærmest ingen penge, som jeg brugte til "tillægsgaver." Sidste år ønskede jeg mig lige frem genbrugsgaver. Også i år fik jeg selv lidt genbrug!

Igen i år, leverede jeg juledugen til vores julebord og selv om dugen ikke var helt lang nok, skjulte vi det, ved at lægge en fin blå dug med stjerner neden under. Da jeg stod for borddækningen, fandt jeg mine forældres gamle ølglas frem, som havde stået bagerst i skabet i årevis. Dugen var så fin og den kunne faktisk underholde min kusine på 7 år, i et par utålmodige minutter, da vi sad og kiggede på de bibelske motiver på dugen. Vi snakkede Josef, Maria og Jesusbarnet, men også ledestjernen, de tre vise mænd og deres gaver osv. blev der snakket længe om. Mon der er indsneget sig en fejl på dugen, eller er der snarere tale om et motiv efter Jesus fødsel, når man ser Josef trække afsted med Maria og det lille Jesusbarn på æslet?




Som den vaske ægte nordjyske familie vi er, blev der naturligvis serveret flæskesteg, medisterpølse, hvide kartofler, brunede kartofler, lune Taffel chips, hjemmelavet rødkål og sovs i rigelige mængder. For 10 år siden havde det heller ikke været unormalt, hvis der også blev serveret andesteg. Utroligt at de store, smukke Taiki tallerkener fra ittala, endte med at blive fyldt til renden. Grådighed? Det tror jeg nok, men hvor smager sådan en omgang altså bare af vaske ægte jul! Risalamanden spiste vi fra de fine blå juleplatter.



Efter maden spillede vi pakkespil.


Efter et par vers af 3-4 julesalmer, rundt om juletræet (efter hukommelsen), havde mig og min kusine den årlige tjans med gaveuddelingen. Jeg læser kort og hun deler ud, men i år kunne hun faktisk næsten læse alle til og fra kortene selv. Som tiden dog går.



Jeg synes at jeg fik ret mange pakker i går. Indholdet må i vente med at høre om. Om lidt kommer min lillebror, hans kone og min lille niece. I dag er det nemlig min lillebrors fødselsdag.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar