lørdag den 15. februar 2014

Lørdags genbrugsshopping

I går var mine to timers salsa rykket på gæstevisit i Vejgaard. På vej der ud i bussen, kom jeg til at tænke på, at det var længe siden jeg havde besøgt de to genbrugsbutikker på Hadsundvej. På internettet fandt jeg frem til, at de skam havde lørdagsåbent, så jeg bestemte mig for at bruge min lørdag formiddag på en tur der ud.

Bus 12 kører næsten lige til døren. På det ene hjørne af Odinsgade ligger Røde Kors lille butik. Det er mest tøj de har, men i et lille hjørne plejer de at have køkkennips og duge. Til min skræk og forundring, havde de lavet om i butikken, så det lille hjørne nu bliver brugt til brudekjoler! Tænk, de har lavet en afdeling kun til brudeudstyr. Der var da også en inde at købe et slør mens jeg var der. Jeg var nu hurtig ude af butikken igen, da tøj ikke har min store interesse.


På det andet hjørne ligger Mission Afrika. De plejer at have lidt af hvert, men også her havde de lavet om i butikken, så det føles som om, de vægter tøjet mest. Alligevel fandt jeg da et par småting. Et glas med horoskop, som jeg forærede min lillebror, samt 3 Eldan gafler.

Da jeg kun brugte 30 min. i Vejgaard, var der lige tid til at nå et par genbrugsbutikker i centrum også.
Hos Danmission på Kennedy Plads kender de mig efterhånden ret godt. Jeg har før været på jagt efter dåser, nisser, tallerkener og bestikbakker. Derfor blev jeg denne gang mødt med et smil og et "Hvad søger du i dag?" - hvorefter jeg kunne svare, det som jeg for det meste søger, nemlig "det ved jeg først, når jeg finder det!" Ja, for det er jo sådan at  jeg synes bedst om at gå i genbrugsbutikker. Man ved aldrig hvad man mangler, før man ser det. Derfor fandt jeg hos Kirkens Genbrug på Boulevarden en flot rød køletaske. Det er ikke fordi jeg har et stort behov for en køletaske, men da jeg så den flotte røde sag, fik jeg en idé. Jeg kan da bruge den til opbevaring på altanen og så pynter den på samme tid. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg glæder mig til, at det igen bliver tid til at være på altanen. Jeg købte også en pose med et klodspuslespil. Jeg kan huske jeg legede med sådan nogle hos min mormor og morfar, da jeg var lille.


På den anden side af Boulevarden, gik jeg ned i kælderen hos Butik 21 Retro Genbrug. Der fik jeg øje på en blå og en orange bestikbakke. Det var sådan én jeg manglede sidst jeg besøgte dem, men nu havde jeg jo fundet en i mellemtiden. Det er jo snart fastelavn og sørme om ikke der hang et sherif costume, som jeg mindes dem fra sidst i 70'erne/ først i 80'erne. I stift og holdbart materiale. Så sødt!

 

Bag ved hang der vist også et andet costume. Se det var fra dengang vi legede cowboy og indianer!

På en Amagerhylde stod der et fint brudepar. Jeg skal jo bage cupcakes til min lillebrors bryllup om et par måneder, så jeg har mange overvejelser omkring dem og pyntningen af dem.


Det sidste jeg gjorde inden jeg tog hjem var at smutte ind forbi Salling, som endelig havde fået "Retro" bladet hjem. Jeg er så glad for, at jeg fandt ud af, at der er 2 steder i Aalborg, hvor de sælger Retrobladet. Nemlig hos Salling og hos BT Kiosken på Boulevarden. På forsiden af bladet var der faktisk et billede af mine altanstole "Skopa." Inde i bladet kunne jeg læse, at stolene blev solgt i Ikea i 1974. Jeg synes man sidder fantastisk i dem ude på altanen!
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar