fredag den 24. april 2015

Grønne fingre og jord under neglene

OJeg havde bestemt mig for, at jeg ville købe noget persille i dag, men det endte med, at jeg købte meget mere end det.

Jeg tog bussen til City Syd, som er vores industri kvarter i Skalborg. Endestationen ligger lige ud for Plantorama. Jeg kom i tanke om, at min mor havde sagt, at der ville være noget "planteudsalg" på Ide Møblers parkeringsplads, som ligger lige over for Plantorama. Jeg kiggede først, hvad de havde hos planteudsalget og skrev mig et par ting bag øret, inden jeg gik i Plantorama.

Hos Plantorama syntes jeg ikke, at deres udvalg af persille, var noget jeg gad bruge penge på. I stedet købte jeg en ny karryplante. Jeg har ellers haft den samme karryplante i flere år og i sær sidste år, impornerede den mig, ved at vokse sig kæmpe stor og blomstre. I år er den død, men jeg har store forventninger til den nye plante. Jeg købte også en "Sedum Morganium" plante, som ville passe perfekt til min græske pottedame. Endelig føler jeg, at hun har fået en paryk der passer. Da jeg gik mod kassen fik jeg et chok! Tænk sig, at Plantorama langt om længe er begyndt at sælge pilea (kinesisk pengeplante). Sidste gang jeg spurgte gartneren der ude, sagde han, at de ikke solgte dem, da de var svære at have med at gøre. Nuvel, måske de alligevel har lukket øjnene op for en guldgrube? På trods af, at jeg allerede havde 9 stående i vindueskarmen der hjemme, fik jeg lyst til at købe en med hjem. Det gjorde jeg så. Jeg kunne nemlig godt tænke mig at se, om der er forskel fra den og mine arvede planter.
(Mormors Oxalis, lille aflægger, men med stort potentiale)

(Der røg en gren af under transporten, men mon ikke, den kan bruges, som aflægger?)

(Planten i den hvide urtepotte, er fra Plantorama. Den er lav, men tæt, i forhold til mine andre Pilea'er)

(Der er plads til flere krydderurter, men nu er jeg i gang)

Ved planteudsalget købte jeg en cherrytomatplante. For selv om jeg har bitte små tomatspire stående på altanen, kunne jeg godt tænke mig et lidt mere sikkert sats på også at få tomater ud af det. Min trofaste citron chili, som har givet mig massevis af citron chilier de sidste 2 år, lader det nemlig ikke til at være i live længere. Derfor købte jeg også en ny citron chili med hjem og en mini margurit til 5kr.

(Midlertidig plads til min cherrytomat. Tror den vil have det perfekt der, men den skal nok fæstnes noget bedre)


Både min mormor og mine forældre bor i nabolaget, så jeg tog med min mor op at besøge min mormor. Der snakkede vi naturligvis planter. Min mormor har ofte fået en aflægger af mig. Denne gang var det mig, som tiggede mig til en Oxalis, som jeg ved hun altid har.

Da jeg fortalte min mor, at jeg ikke troede der var liv i mine jordbærplanter fra sidste år, sagde hun, at jeg kunne tage med hjem og hente et par stykker i haven. Det endte med, at jeg fik både jordbær, husløg og mynte med hjem.(En potte med blandet "lidt af hvert" - er der nogen, som ved hvad de rør-lignende i midten er for nogle?)

Da jeg havde været hjemme med alle planterne, tog jeg i Bilka efter persille. Igen var jeg ikke tilfreds med udvalget i deres havecenter, så jeg endte med at købe 3 små potter i grøntafdelingen.(Da der tit bliver rigtig varmt på min altan, valgte jeg at sætte min persille på reposen... Why not?)

(Jeg skal nok få lidt mere liv i min blomsterkasse, men der er da lidt liv der ude. Jeg håber at den spanske marguritte vokser sig stor)

(Tusindfryden har det fantastisk, men stedmoderblomsterne blev plantet for sent og har det lidt skidt)

Jeg elsker jo at få jord under neglene, når jeg ved, at det man sår og passer med kærlighed, forhåbenligt vil blomstre og vokse sig stort. I dag blev det til en hel masse og jeg er svært tilfreds med resultatet. Jeg har fundet en gruppe på facebook, hvor man kan købe, sælge og bytte stueplanter, så jeg håber at jeg kan få byttet mig til nogle nye, sjove planter.

På altanen går det fint med de frø jeg såede for noget tid siden. Tagetes kommer fint frem og også andre små blomster spire er ved at komme frem. Jeg kan ikke huske hvad jeg såede, men det gør også det hele meget sjovere. Blomster skal de nok blive til. Faktisk har jeg stadig tomme altankasser, men jeg ved, at jeg pludselig står med blomster i overflod og så er det godt med tomme kasser at plante over i.


(Min Clematis er stadig i live, trods trange kår)

(Tagetes in the making)

(stedmoder, nellikke, kornblomst... Hvad var det nu det var??)

(Tomater)

(Der vokser også havre i min altankasse, men jeg orkede ikke sortere kornene fra mit fugleneg fra... Og hey.. Det er grønt, det er kønt)


Jeg kan ikke love, at jeg ikke også kommer til at bruge penge på blomster i morgen. Jeg har nemlig forelsket mig i nogle, jeg så, da jeg passerede Føtex i går og så skal jeg til et loppemarked, hvor de også plejer at sælge planter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar