onsdag den 12. november 2014

Julemarked og julefrokost med manér

Det var meningen, at jeg ville have skrevet et indlæg om weekendens julefrokost med indlagt besøg ved julemarkedet i Torrild. Om det var tømmermænd, der dukkede op med et par dages forsinkelse ved jeg ikke, men ihvertfald dukkede der en voldsom hovedpine op omkring kl. 14. Da jeg havde kæmpet mig i gennem både Danmission i Svenstrup, Metro og Aalborg Storcenter, gik jeg simpelthen i brædderne og faldt i søvn kl. 18:30. Jeg er en af de heldige, som næsten aldrig har hovedpine, så jeg tror at det må have noget med weekendens udskejelser at gøre.

Fredag aften tog jeg, sammen med en veninde, toget til Skanderborg, hvor vi blev hentet af en anden veninde, hos hvem vi skulle holde julefrokosten om lørdagen. Vi kørte forbi julemarkedeti Torrild på vejen hjem til vores veninde. Lysene på huset tager sig bedst ud i mørket, men da vi ikke steg ud af bilen, blev det kun til dette billede.


Senere på aftenen kom en anden veninde forbi med sin mand, for at hilse på.

Lørdag formiddag tog vi ud til julemarkedet i Torrild. Jeg vidste på forhånd, at jeg ikke ville købe ret meget. Julemarkefet ejes af en mand, som opkøber restsalg af julepynt og derfor har et helt hus fyldt med julepynt til rimlige priser. Det meste af julepynten, vil jeg betegne som "julepynt fra bilka" og ligger i 10-20kr klassen. Det er et helt rum fuld af kugler, hvis man lige står og mangler. Jeg tog en masse billeder, så imåske bedre kan danne jeg et indtryk af stedet. Forøvrigt skal man betale entre, for at komme ind, men jeg vil også betragte stedet som et lille museum og mange ser det som en stor seværdighed. Jeg synes at alle skulle besøge stedet mindst en gang, for selv at se "giraffen."



























Kitchede souvenir julekort

Ejeren af julemarkedet i Torrild, som byder folk velkommen, når de kommer







Den sjove firmabil



Efter 1,5 times tid vinkede vi farvel til snevejr og det lille jesusbarn og kørte til Solbjerg, hvor en veninde og hendes mand bød på kaffe, clementiner og julesnolder, så vi også kunne se, hvor hun boede. Her stødte endnu en veninde til selskabet og så var vi fuldtallige.

Vi kørte hjem til veninden, hvor vi gjorde klar til at holde den årlige julefrokost. Først skålede vi lige i hjemmelavet gløg med rom og julekrydderier. Sikke en duft der bredte sig i huset. Jeg vil helt sikkert prøve at lave min egen gløggblanding, alene for duftens skyld. At jeg elsker gløgg er ingen hemlighed, så jeg glæder mig simpelthen til at komme til Hamburg om et par uger, hvor jeg skal drikke glühwein af souvenirkrus i lange baner!





Maden var traditionel julemad. Sild, rejer, æg, varm leverpostej, flæskesteg, frikadeller og risalamande. I år havde jeg fundet på, at vi alle gav en gave til den som fandt mandlen og den som fandt mandlen, skulle så lade sin egen medbragte gave gå til en af de andre. "Trøstepremien" gik således til den, som først slog 6 med terningen.



Efter risalamanden havde vi, traditionen tro,  pakkespil. Sidste år opfandt vi et finurligt tillæg til det vanlige spil, hvor man må tage en pakke, når man slår 6. Vi har fundet på, at man nu også skal drikke shots, hvis man f.eks. Slår en 2'er. Vi drak "små grønne." Faktisk endte vi med at drikke 1,5 flaske af de små grønne på denne måde. Vi endte vist med at få lige meget inden bords. Jeg fik ihvertfald nok! Men sjovt var det. Her efter var det blevet sidst på aftenen og vi hyggede med chips og drikkevarer, til vi til sidst gik omkuld... Jeg fandt en dejlig madras at slappe af på, men så faldt jeg vist også i søvn. Omkring kl. 2 gik vi alle i seng. Vi sov forskellige steder i huset.



Næste morgen blev vi vækket med kaffe på sengen kl. 10. Vi spiste morgenmad/ brunch og kørte mod Aalborg kl. 14. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar