onsdag den 23. december 2020

Mit nye liv som studerende

Så blev det lille juleaften. Jeg har haft så mange intentioner om at opdatere lidt her på siden, de sidste 3 måneder, men der er ikke sket noget. Det beklager jeg. For jeg har da haft en del, jeg kunne have skrevet om. Bl.a. at jeg jo nu er studerende. Jeg var lidt skeptisk ved at starte en uddannelse, uden at have købt de fysiske bøger, men på den anden side virkede det også lidt som at fråse med pengene, hvis jeg investerede i bøger, som jeg kun skulle bruge i 42 uger. Derfor lod jeg det komme an på en prøve. Vi har fået nøgler til elektroniske bøger. som vi kan bruge under studiet. Det gode ved de elektroniske bøger vi har fået tilgang til er, at der også er mulighed for at høre bøgerne som lydbog, hvilket er den metode jeg benytter mig af, så snart der er mulighed for det. På den måde kan jeg lave noget andet, imens jeg læser mine lektier.

Introduktion i brug af Keynote. Her ser i mig i ikoner.

Den første uge brugte vi på at blive introduceret til Ipad. Da det er en erhvervsuddannelse var det langt fra alle, som var vant til at bruge en Ipad, på den måde som det kræves under et studie. Vi blev introduceret til forskellige apps, som vi ville komme til at benytte til vores opgaver. Vi havde også en introdag, hvor vi skulle introducere os for hinanden og rystes sammen. På studiet har vi et fag som hedder "Natur og Udeliv." så vi var i Mølleparken, hvor vi skulle spille naturbingo, lavede Nature Art og samle brænde til et bål, som vi lavede varm kakao over. Vi skulle også lege en form for strategisk fangeleg, men da det var lige i starten af studiet, havde jeg stadig lidt ømme fødder fra ugen før, i børnehaven, så jeg måtte agere spillemesteren for mit hold, da mine ankler bestemt ikke ville kunne klare at løbe rundt i en skovbund. Med tiden er mine fødder heldigvis blevet mere smertefri.




Man kunne have brugt sin egen Ipad under studiet. men da min er en ældre sag, nåede den lige akkurat at blive forældet, en uge inden studiet. Heldigvis stillede SOSU Nord Ipads til rådighed mod et depositum, så det tilbud benyttede jeg mig af. Her under nedlukningen, har det også vist sig at være ret praktisk.

Mens vi er på teams, kan jeg læse dagens opgaver på min egen Ipad. Det her er skolens.

Der gik ikke ret lang tid på studiet, før det blev lovpligtigt at bære mundbind, når man opholdt sig uden for sit klasselokale. Der tikkede beskeder ind om at nu var der en smittet elev, et par gange. Jeg var allerede skeptisk over for at skulle gå på en skole under Covid-19. Det måtte jo ske på et eller andet tidspunkt. Heldigvis var det ikke nogen fra PAU uddannelsen, som var smittede. Senere lukkede man kommunegrænserne i 7 Nordjyske kommuner. Det bevirkede bl.a. at halvdelen af min klasse ikke kunne møde op på skolen. Derfor valgte Sosu Nord, at al undervisning skulle overgå til online undervisning i en periode. Mine klassekammerater savnede at komme i skole, men jeg må indrømme, at jeg nød at være hjemme. Der var sørget for undervisning via teams og en hel del gruppearbejde. Det eneste jeg kunne være lidt bekymret for, var om mine notater blev lige så gode, som hvis vores lære havde holdt et oplæg i klasselokalet. Det var under den famøse minksag, at vi havde hjemmeundervisning i 14 dage. De 7 nordjyske kommuner fik fjernet deres restriktioner og vi skulle igen møde fysisk op til undervisning. Vi var også hjemme under det meste af vores valgfag undervisning, da vi var sammen med 3 andre klasser og ikke fysisk kunne være så mange samlet.

Statsministeren indkaldte igen til pressemøde i midten af december, da smitten blandt de unge var meget høj. Således skulle bl.a. alle erhvervsuddannelser overgå til online undervisning, så jeg har ikke været fysisk på skolen siden d. 11. december.

D. 27. november tog jeg med toget til den årlige tøse julefrokost. Vi havde selvfølgelig overvejet det nøje, om vi skulle aflyse pga. Corona, men da vi kun var 5 og vi kun mødes denne ene gang om året, valgte vi at holde fast i traditionen. Vi holdt julefrokosten om aftenen og fredag brugte vi på at hygge med en genbrugstur, julefilm om julemarked i Torrild, som også er en tradition vi har. Søndag tog jeg med toget 



Min juleferie startede i går. Det føles skønt at være hjemme, uden at skulle tjekke ind på teams eller lave lektier. Dog har jeg en enkelt aflevering, som jeg skal have lavet i juleferien. Lektier er der en del af på studiet. Jeg har merit i dansk, men da regeringen har bestemt at alle skal deltage i danskundervisning på erhvervsuddannelser, gælder det også at vi skal lave lektier, selv om vi hverken får karakterer eller skal op i eksamen. Nuvel. Den aflevering får lov til at vente ind til mellem jul og nytår.

Restriktionen om at lukke butikkerne i storcentre kom dagen efter jeg netop havde taget hul på mine julegaveindkøb og det stressede mig en del, ikke at vide, hvor jeg så skulle købe mine julegaver. Heldigvis havde butikkerne i centrum åben, så jeg nåede i hus med gaverne. På nær en enkelt ekstra gave, som jeg kom i tanke om i sidste øjeblik. Den måtte jeg ud at hente her til aften. Desværre nåede jeg ikke i Børnenes Kartel og hente min nevø og nieces julesok med gave. Dem må de have til gode til det nye år.


Der var en fin juleby med mekaniske nisser, som blev fjernet efter restriktionerne, som gjaldt butikkerne i Storcentre.

De butikker, som ikke ligger i storcentre, har fået besked på at holde lukket i mellem jul og nytår. Alt sammen i et forsøg på at minimere Covid-19 smitten. Jeg forstår det godt, men hvor er det dog ærgerligt. Billig Blomst har måtte sætte alle deres planter ned med 50%, da de ikke må sælge i mellem jul og nytår. Jeg forudser en masse ressourcespild. I Plantorama har man ikke ønsket at sætte julepynt på tilbud. Jeg vil tro at det er fordi de ikke ønsker at alt for mange folk vil møde op i butikkerne. Jeg har været i Billig Blomst og Plantorama i formiddags. Fordelen ved at bo i udkanten af en storby er at vi har alle de store butikker i nærområdet. Bilka og andre supermarkeder forærer julemaden væk.

Jeg har liget bagt vaniljekranse og lavet gravpynt til kirkegården i dag. Inden jeg tog ud for at købe den sidste julegave, lavede jeg en brumkagedej. Klokken er blevet for mange til jeg orker at bage småkager i dag. Jeg plejer nu også at gøre det juleaftens morgen, så det må vente. Jeg har lige sat “The Grinch who stole Christmas” på Netflix, så jeg er sikker på, at jeg nåer at få den set. Tidligere i dag så jeg min yndlingsfilm “Miraklet på Manhattan.” I morgen vil jeg tage jer med til en noget anderledes juleaften. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar