søndag den 3. maj 2015

Med Ludvig på havnen og til fødselsdag på kirkegården

I dag tog jeg med min mor ind til centrum, hvor årets første omgang "lopper på havnen" fandt sted. Vejret var rigtig godt og der var prop fyldt med mennesker. Faktisk var der så mange mennesker, at man gik som sild i en tønde og ikke rigtig kunne komme til. Hvor ville det være skønt, med mere plads i mellem boderne, men da arrangementet finder sted på et lille areal, som normalt huser en lille mini fodboldbane/ aktivitetsområde, ja... Så kan der hurtigt blive trængsel, når et par hundrede mennesker skal gå rundt i mellem hinanden. Det ville være dejligt, hvis Aalborg kommune gav tilladelse til, at basketbanen ved siden af, også kunne bruges til det månedlige loppemarked, da den stod tom og ubrugt hen på sådan en søndag formiddag.

(TV2 Nord var også på pletten)


Det var ikke fordi jeg fandt så mange ting. Loppemarkedet på havnen, er nemlig hovedsagligt blevet et hit for unge kvinder, der sælger deres næsten ubrugte tøj og sko. Det er fint, men ikke noget jeg kommer til at købe, da det er sjældent man finder en str. 41/42 blandt skoene og en fornuftig størrelse tøj. Derfor går jeg i en bue uden om disse. Nogen sælger deres hjemmelavede smykker, postkort og plakater. Dem skal jeg heller ikke købe noget af, da jeg har så rigeligt af alting. Et par retro boder havde også fundet vej til markedet. De erfarne forlanger alt for meget for deres ting, når man hedder Karoline og kun vil købe på budget... Alligevel fik jeg købt en fin ting, som jeg er rigtig glad for.

Da jeg var barn sidst i 70'erne, var Bjergkøbing Grand Prix, det største der fandtes. Jeg mindes, hvordan vi, gang på gang, måtte se film i kælderen henne i børnehaven. Der nede havde de et lærred og et lille filmapparat, hvor vi så "Bjergkøbing Grand Prix" og "Tom & Jerry" tegnefilm. Det passer meget godt med, at filmen er fra 1975 og jeg startede i børnehaven i 1978. Jeg er vokset op med Ludvig og "træk mig nu baglæns ind i fuglekassen " Også i 1980'erne var filmen et hit. Min lillebror havde en plakat med Ludvig hængende på sit værelse i mange år og selv om det efterhånden er mange år siden han flyttede hjemme fra, hænger den der endnu, sammen med min Bob Marley plakat (jeg flyttede hjemme fra for 19 år siden, hvorefter han arvede mit værelse og min plakat). Ludvig er simpelthen kult. Bjergkøbing Grand Prix er en kult film, som jeg selvfølgelig også har anskaffet mig på dvd... Men nu har jeg skaffet noget, som unægtelig er endnu mere kult! En Ludvig sparebøsse fra Norge. Han er så skøn!! Nøglen mangler, men proppen er der, så måske den alligevel kan gøres anvendelig. Jeg skal nu bare bruge ham, som pyntegenstand, da der sidder så mange minder fra min barndom i Ludvig!

Ved en anden bod fandt jeg 6 Laurids Lønborg æggebægre til en fornuftig pris. Dem har jeg kigget efter i et stykke tid. Farven var ikke lige den jeg søgte, men prisen var fair, så jeg slog til.Ved samme sted fandt jeg en holder til en kaffekolbe i en rodekasse til 10kr. Jeg har ikke tænkt mig at bruge den til en kaffekolbe. Jeg har før stødt på kaffekolber, men jeg tør simpelthen ikke at eje sådan en, da jeg er bange for at komme til skade med den. Holderen der i mod, har jeg tænkt mig at bruge som blomster opsats. Til 10kr er den bestemt lige så skøn, som de blomsteropsatser jeg har set til 150kr og op efter!2 søde lam til påskesamlingen blev det også til.

Efter en lille runde i de få butikker, som holdt søndags åbent, gik vi ned på Almen kirkegård, i anledningen af, at min morfar i dag kunne have fyldt 90 år. Vi havde købt blomster, til at plante, men da vi kom, havde der allerede været nogen forbi, med blomster til morfar. Vi fandt alligevel plads til blomsterne. Der er utroligt stille på sådan en kirkegård, men hvor er der kønt på sådan en varm forårsdag. Der er ikke mange i Aalborg, som benytter kirkegården til en gåtur, eller picnic, som jeg har indtryk af, at man gør på f.eks. Assistentskirkegården i København. Jeg kunne nu godt forestille mig, at de kunne være hyggeligt at sidde og nyde solen under et af de kønne magnoliatræer der inde.

(I affaldskasserne kan man finde både blomsterløg og plastikpotter, som sagtens kan genbruges)


Tillykke med fødselsdagen morfar - R. I. P.

2 kommentarer:

  1. Det undrer mig at kirkegårdsfolket ikke graver løgene ned... så kommer de helt af sig selv igen næste år!?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja. De må jo stamme fra nogle gravsteder, hvor folk har sat dem i en potte, fordi det ikke har været muligt at grave dm ned... Men jeg tænkte godt nok, at det var en skam, at de skulle gå til spilde. Jeg tog et par plastikpotter med hjem til mine aflæggere.

      Slet