mandag den 5. januar 2015

Fra kaos til orden

jeg er typen der elsker at have mange ting omkring mig. Det skyldes måske, at jeg ikke er særlig god til at skille mig af med ting, men faktisk befinder jeg mig bedst, med mange ting omkring mig. Jeg ved godt at trenden er "less is more," men et bart hjem, er et koldt hjem, uden personlighed, hvis du spørger mig.

Da jeg flyttede ind i min nuværende lejlighed, for 8 år siden, fik jeg min far til at lave en stor tavle, til endevæggen i mit køkken. jeg elsker den tavle. I starten brugte jeg den også en del, men så var det som om, at den skiftede formål. Den gik fra at være en tavle til at skrive indkøbslister osv., til at blive en fotovæg. Jeg klistrede den til med billeder, postkort, koncertbilletter og opskrifter. Magneter kunne jeg ikke få nok af, til min store tavle og som årene gik, glemte jeg at skifte billederne ud og ryde op på tavlen. Sådan her så min tavle ud i eftermiddags. Der sidder 8 års dit og dat, der på og børnene på billederne er blevet 5-7 år ældre. Kønt er det ikke, men tro mig. Jeg elskede den, som den var, fyldt med minder!


Da jeg fik de fine fiskebrætter af min mormor den anden dag, fik jeg lyst til at hænge dem op. Jeg spiser ikke rigtig fisk, men jeg elsker farverne og tænkte, at de kunne være dekorative i køkkenet. Jeg tænkte på, hvordan jeg nemmest kunne få dem op at hænge. Da de er lavet af plastik, med en tynd korkbeklædning bag på, tænkte jeg, at jeg måske kunne lave dem til store magneter, som kunne sættes på min tavle. 

For mange år siden købte jeg en stor rulls magnetbånd. Det har jeg haft meget sjov med idet alt i princippet kunne laves til en magnet, med sådan et stykke selvklæbende magnet. Jeg afprøvede det med en af fiskene og det virkede. Derfor bestemte jeg mig for, at det nu var tid til en oprydning på min tavle, så fiskene bedre kunne komme til deres ret.



Det betød, at jeg måtte ryde den lag for lag. Nogler af billederne betyder en del for mig, så de vigtigst fandt vej tilbage på tavlen. Ud af de mange opskrifter, lod jeg kun de 3 jeg egentlig bruger, blive tilbage. Også magneterne måtte jeg luge ud i. En del af dem ryger til genbrugsbutikken, lidt fandt vej tilbage på tavlen og resten har jeg lagt i en æske, så jeg har dem, i tilfælde af, at jeg får brug for dem. Men køb af magneter er hermed no go for mig (med mindre de er vintage, retro eller specielle).

Sådan blev det endelige resultat af tavlen. Der er stadig ikke plads til at skrive meget, men med en iphone i lommen, er de dage vist alligevel passé at skrive lange huskelister med kridt. 



De røde magneter for oven, har jeg flyttet igen, da man vist godt kan se, at det ikke så smart ud der.





2 kommentarer:

  1. Det glæder mig at læse om endnu en som ikke er med på 'less is more'! :-) Har det præcis ligesådan.

    Begejstres over dine fisk. Har aldrig mødt sådanne. Hvor er de fine og farverige. Fedt at du har fået dem op at hænge. Begejstres lige ledes over dine Karoline køer. Sådan en kalender har jeg selv til gode at finde endnu - de hænger ikke ligefrem på træerne her i Nordsjælland og København. Sidst men ikke mindst har jeg et spørgsmål. Den røde hund øverst på din opslagstavle. Hvad er det? Den er noget så sød.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hunden er en gammel knagerække fra Ikea... Jeg bruger den til at hænge forklæder og små skærebrætter på ;)

      Jeg troede aldrig det skulle lykkedes mig, at finde nogen med Karoline koen, men har alligevel fået samlet en del efterhånden

      Slet