lørdag den 20. juni 2015

Havemarked i Østre Anlæg

I går viste vejrudsigten, at der ville være risiko for regn i dag, så min plan om at tage til havemarked i Østre Anlæg, hang i en tynd tråd. Hvad får sådan en storby pige som mig til at tage på havemarked, tænker du?!! Jo, jeg har jo lånt en stak bøger om altaner, som haver i højden. I sær en af bøgerne har jeg fundet inspiration i. Nemlig bogen "din altan - indret - dyrk - nyd."


Jeg skrev et notits i min telefon om, at jeg burde anskaffe mig anisisop, fordi den eftersigende skulle få nogle blomster, som tiltrækker sommerfugle (og bier). Jeg er glad for naturen og det ville da være hyggeligt, hvis jeg lige frem kunne lokke sommerfuglene til. Et andet sted har jeg læst, at også tobaksplanter er gode til at lokke sommerfugle til.

Kl. 11 i morges tog jeg bussen til centrum. Jeg kiggede hurtigt i 3 genbrugsbutikker, skog en smut i den om grønttorvet og hilste på indehaveren af "Aalborg Klassisk Design og Retro" inden jeg gik mod Østre Anlæg. Jeg passerede Karolinelund og blev mindet om, at det også var i dag, at Aalborg holdt sin første Pride fest.


(Kirkens Korshærs gamle butik, er blevet til en butik for "Cykel20" - sjovt navn og påhit)


I Østre Anlæg gik jeg først en tur rundt om søen og hilste på lidt af hvert. Det var som om at mågerne havde overtaget søen, mens ænderne tog sig en middagslur. Det var perfekt vejr til en gåtur der inde.


Markuskirken. Jeg er døbt i den kirke.


Havemarkedet var placeret ved siden af legepladsen. Hold op, hvor var der mange skønne planter, til billige penge. Jeg håbede på at finde Anisisop og Sødblad, som skulle være en bedre sukkererstatning end stevia.

Hos en flink gartner fra Fyn, lykkedes det mig at finde både Anisisop og Sødblad til små 25kr hver. Jeg havde ellers ledt efter de to længe, så jeg var så tilfreds med migselv, over at jeg var taget der ind.Da jeg havde set det hele, gik jeg tilbage mod centrum. Byen sydede af fest. DGI holdt nemlig "Tyvstart" på deres Landsstævne. Der var små sports workshops i gang i hele byen. I sær nede på havnen var der mange mennesker og mange sportsgrene i gang.
Da jeg havde været hjemme fra i 4 timer, tænkte jeg, at det var på tide at komme hjem. Temperaturen sagde 23 grader, så jeg trængte simpelthen til et hvil og mente, at krydderurterne også godt kunne bruge at blive plantet om, frem for at stå i mit indkøbsnet og blive mere og mere slatne.

Kl. 19 tog jeg ind til byen med en veninde, da Djämes Braun gav koncert på havnen. Denne gang med live band, så det var en noget bedre performance end sidste fredag, hvor de var i byen, i anledningen af DM i Hotdog. Vi tog hjem kl. 20. Danseorkesteret skulle give koncert kl. 21, men der var simpelthen for koldt at blive hængende.
(Der blev taget gruppe selfie fra scenen)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar