lørdag den 22. februar 2014

3,5 times vinterferie og 11 besøgte genbrugsbutikker

Jeg havde en halv feriedag til gode, så den valgte jeg at bruge i dag. Jeg havde en idé om at besøge et par genbrugsbutikker, som jeg ikke kommer i normalt. Jeg startede ud hos Dan Mission på Kennedy Plads, der efter videre, forbi "Busy Bitch," som er en butik med genbrug og upcyclede genbrugsmøbler, som er noget dyrere, end egentlige genbrugsbutikker. Jeg var på vej op til Dan Mission i Niels Ebbesensgade. Jeg huskede også at komme omkring Den Blå Kommode, som min mor anbefalede. Det var ved at være sidste chance, for at besøge butikken, som jeg lige har hørt om. Det bar tydeligt præg af "rest salg." Der var fine ting i butikken, men jeg købte ikke noget. Der var ellers et rigtig fint københavnerskab med glasskuffer, men det var malet hvidt og jeg får ikke plads til endnu et københavnerskab i mit køkken. Manden i butikken sagde, at de regnede med kun at have åben to lørdage mere, da der var tyndet godt ud i sagerne. Endelig var turen kommet til Kirkens Korshær på Østerbro. Jeg følte mig lidt som en outsider, da jeg kunne fornemme, at de folk der kom i butikken, så tidligt på dagen, alle var der pga. tøj, hvilket ikke var målet med mit besøg. I butikken hang der et skilt, hvor på der stod, at man d. 27. februar kan fylde en pose med tøj og sko for 45kr. Jeg undrede mig virkeligt over alle de folk der stod og kiggede på tøjstativerne i den meget lille butik, men måske har de reklameret så godt for deres tøjsalg, at det har skabt en kundeskare kun pga. tøjsalget. Skuffet gik jeg, tomhændet, ud der fra igen. 4 butikker uden at have købt noget. Det tegnede ikke godt. De havde ellers en sød bondegård, som jeg mener at kunne huske, jeg selv har leget med i sin tid. 





Så gik turen op igennem gågaden, hvor jeg bemærkede, at Mission Afrikan Genbrug holdt lukket. Måske har de valgt at holde lukket i vinterferien?!! Så gik jeg i butik 21 Retro Genbrug, hvor der var blevet tænkt på mig, siden jeg var inde at høre efter en bestikbakke. Men jeg fandt jo en bestikbakke hos Folkekirkens Nødhjælp i Svenstrup, så nu stod jeg ikke lige og manglede den. Jeg lagde mærke til, at det søde cowboy costume var blevet solgt. Måske er den en læser fra bloggen, som har købt det? I hvert fald hang der nu kun den lille røde "indianer" jakke. Den fik i ikke et billede af sidste gang, så det får i nu.
 
 
Jeg var også lige en smut inde hos Kirkens Genbrug, på den anden side af Boulevarden. Heller ikke her, købte jeg noget. Jeg valgte også lige at stikke hovedet ind hos Mødrehjælpens genbrugsbutik i Danmarksgade. Jeg var på udkig efter en barbie, som skal bruges til en kage. De havde ikke nogen, men til gengæld fandt jeg en sjov julemandsmaske med et nostalgisk 50'er udseende i et hjørne med fastelavnsudklædning. Den kostede 2 kr., men da damen ved kassen så, hvor slidt den var i siderne, ville hun forære mig den gratis. Jeg havde nu allerede fisket 2kr. op af pungen, så hun fik dem alligevel! Videre op igennem Danmarksgade, strøg jeg hurtigt forbi "Reuse," som ligger i et "ikke genbrugs-butik" prisleje, på trods af, at mange af nipstingene, er genbrug. Jeg havnede på Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik "Igen," hvor jeg købte en Barbie-agtig dukke, en lille smørbox fra Ira Orth, samt en lille hvid beautibox. Den er godt nok ikke gammel nok til at være retro, men den passer utrolig godt med stilen, på den store beautybox, jeg har, så jeg købte den, med henblik på opbevaring af diverse på mit skrivebord, hvor den anden pt. står med make-up i.



Solen skinnede og det var skønt at gå rundt i byens gader i dag. Efter at have været i "Igen," gik jeg ned forbi den nye genbrugsbutik på Vesterbro "Happy Hand."De har ikke åben om fredagen, så jeg har endnu mit første besøg til gode. I stedet for, tog jeg smutvejen igennem Netto og hen til "Folkekirkens Nødhjælp." Det var ikke alverden de havde, men øverst oppe på en hylde, stod der en pastickasse, hvor jeg, igennem den hvide plastic, spottede en gammel eventyrlampe. De havde klippet ledeningen af den, så jeg tøvede noget med at købe den. Damen ved kassen var helt klar over, hvor "retro," den var. "Den skal bare lige have en ny ledning og så hænges ind i et børneværelse, hen over en Juno seng." Jo, tak. Men jeg har ingen børn, så det kommer nok ikke til at ske. Jeg faldt for den, fordi det var Mickey Mouse og fordi jeg elsker farven rød! Faktisk har jeg også en eventyrlampe med Klokkeblomst, som jeg havde hængende over min seng for 15 år siden. Måske skulle jeg hænge Mickey Mouse op i mit soveværelse?


Jeg steg på en bus, som kørte til Nørresundby. Jeg havde en mistanke om, at Kirkens Korshær havde lukket tidligt, men da jeg skulle købe "Bland Selv" slik, til en veninde i Finland, valgte jeg alligevel at stå af Bussen ved Nørre Uttrup torv. Efter at have købt slik, bestemte jeg mig for, at på trods af, at Kirkens Korshær måske ville være lukket, ja, så var vejret så godt, at gåturen ned under tunellen, nok ikke ville skade og desuden kunne det jo være, at der var åbent. Men nej, de havde rigtig nok lukket tidligt. I stedet glædede jeg mig over vejret og kunne ikke lade være med at tænke på, hvor skønt det bliver til sommer, når jeg igen skal plukke brombær her.
 
 
Jeg tog bussen et stoppested hen til Blå Kors. Jeg kunne have gået, men jeg havde efterhånden en del at slæbe på og bussen kom, netop som jeg var ved stoppestedet, så det var jo fint. Da jeg kom hen til Blå Kors, kunne jeg ikke lade være med at tænke på, at sidst jeg var der, var der sne og iskæder. I dag skinnede solgen bragt!



Inde i butikken fandt jeg en brug dukke. Måske er den alt for stor at bruge til en kage, men om ikke andet, kan min venindes datter (som kageprojektet er til), få den i fødselsdagsgave. Min venindes datter er halvt afrikaner og derfor mørk i huden. Jeg har altid været bevist om, hvor sjældent man støder på brune dukker i legetøjsbutikkerne, så når jeg har set en, har jeg købt den til hende og efter at have set denne video i går, var der slet ingen tviv om, at hun også skulle have denne mørke dukke! Bare fordi brune dukker er sjældne i butikkerne, gør det dem bestemt ikke grimme!
 
 

Jeg fandt en lille rød lampeskærm med guldbånd, som jeg overvejede om kunne gå på min Mickey Mouse lampe. Jeg fik lov at holde dem op sammen, men var stadig i tvivl. Lampeskærmen kostede 25kr., hvilket var i den dyre ende for en lille lampeskærm. Da jeg viste dem lampen ved kassen, kunne de godt se, at skærmen måske ikke passede perfekt, for damen sagde "Sådan en havde jeg og der sad en flad paraply-lampeskørm der på, så jeg tror ikke den her passer.... Men hvis nu du får lov at tage den med gratis, så kan du jo prøve, at halvere den, så den bliver flad og passer bedre ind til væggen!" Hold da op. Sikke gavmide folk i genbrugsbutikkerne har været i dag. Da jeg betalte for dukken, stoppede hun pengene i lommen og glemte at give mig 5kr. tilbage. Men pyt. Jeg lod hende beholde dem, da jeg ikke kunne få mig til, at bede om 5kr. retur, når hun lige havde foræret mig en lampeskærm til 25kr. Så i stedet, valgte jeg at se det, som om jeg købte en lampeskærm til 5kr.
 
 
Som det sidste, tog jeg bussen dirkete til Blå Kors i Skalborg, hvor de havde 50% på alt i butikken. Jeg kunne se, at nogle af de ting jeg skrev om på bloggen, var blevet solgt, men der var da stadig noget at finde og nu til en noget billigere pris! Jeg købte nu hverken dukke, bolcher, gryde, smørgryde, stol eller lampe. Det eneste jeg fandt, var en fin 50'er dug, som passer perfekt til mit aflange sofabord i teak. Jeg købte også en særpræget ske, men det var mest for sjov.
 
  
Smølfen, æslet og fåret er gratis containerfund, jeg har gjort mig i dag. Jeg samler altid plasticdyr til mit krybbespil, til jul.

Så alt i alt, endte jeg med at have været i 11 genbrugsbutikker. Sådan valgte jeg at bruge mine 3,5 timers vinterferie!

I morgen skal jeg på genbrugsjagt med min mormor og moster. I går var det min lillebror, som inviterede mig og min mor med i Dan Mission i Svenstrup. Der købte jeg en lille Figgjo Flint souvenirtallerken fra Norge, en sjov lyshøvl, et rødt bælte og et fint baby lagen/tæppe, som jeg vil sætte til salg. Beklager det dårlige billede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar