onsdag den 18. februar 2015

Vanilje cupcakes

Jeg har haft utrolig travlt, den sidste uges tid. I søndags stod jeg fadder til min nieces barnedåb, men inden da, var der en del forberedelser, som skulle laves. Bl.a. skulle jeg bage cupcakes til festen. Som sædvanlig bagte jeg for mange, men min nordjyske beskedenhed eller rettere, gavmildhed, får mig altid til at tænke: hellere for mange end for lidt... Resterne blev delt ud, men nogle af dem landede også hjemme hos mig selv. Jeg fik ikke bagt fastelavnsboller i år. Jeg nåede heller ikke at bage pandekager på pandekagedagen i dag. I stedet for, kan jeg da lige dele opskriften på mine vaniljecupcakes med jer.



24 Vanilje cupcakes 

200g hvedemel
2 tsk bagepulver
200g sukker
100g smør (jeg bruger flydende)
3 æg
1,5 dl mælk
1 tsk vaniljeekstrakt

Forvarm ovnen på 180 grader.

Mel, bagepulver, sukker og smør piskes sammen.
Mælk, æg og vaniljeekstrakt piskes sammen i en anden skål.
Bland til sidst de to blandinger sammen og pisk til dejen er jævn og flydende, men pas på ikke at pisk for meget, da kagerne så bliver hårde

Hæld dejen i en kande, da det er nemmere at fylde formene på den måde. Fyld 2/3 af firmen med dej, så der er plads til at den hæver. Bages på midterste rille i 20-25 minutter.

Frosting

200g flormelis
100g smør (Lurpak - ikke smørbart)
(Smag og farve efter humør)

Jeg lavede 4 slags frosting. Lakrids, pebermynte, hindbær og lime. Jeg brugte Lakridsekstrakt, pebermynte og hindbærekstrakt fra Dr. Oeteker, samt lime levnedsmiddel smag fra Panduro. Den fine grønne farve blandede jeg af gul og blå frugtfarve. Den turquise farve er fra Panduro.


Jeg har købt både tyller og poser på ebay, men frostingen kan også smøres på med en kniv.

Man siger, at det skal være usaltet smør, men da jeg altid putter smag i min frosting, har jeg aldrig kunne smage salten fra smørret, så jeg bruger som regel bare alm. Lurpak.

Her får i lige et par billeder af et af dagens genbrugsfund. En yndig garder, som er en souvenir sparebøsse fra Århus... Jo, min gardersamling vokser stadig.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar