mandag den 11. september 2017

God karma koster ikke noget

I går tog jeg en kop kaffe i hånden, bandt en knude på mit tørklæde og drog til bagagerumsmarked på den anden side af gaden. Det var et sølle bagagerumsmarked for mig, men jvf. indlægget fra i går, er min købetrang bare ikke så stor længere.


På et tidspunkt så jeg et par stå og samle bogstaver til et navn, i mens sælgeren fortalte, at han havde købt bogstaverne fra en kirkegård, som havde gamle gravsten stående, fra nedlagte gravsted. Han havde købt dem til en kilo pris. Historien om gravstenene vækkede min interesse. På min morfrars gravsted, er også min moster begravet. Hun døde i en færdselsulykke, som barn og jeg har aldrig mødt hende. Men inden min morfar døde, tog jeg altid med på kirkegården for at pynte gravstedet ved juletid. Jeg husker ikke hvornår det er forsvundet, men i mange år har der manglet et N i Kirstens navn. Derfor spurgte jeg manden, hvad bogstaverne kostede. "8kr pr. stk," sagde han. Da jeg fortalte at jeg manglede et N til en gravsten sagde han "det må du få af mig og du får også lige mit telefonnummer, så du kan få det byttet, hvis størrelsen er forkert. Så kan jeg sende et nyt til dig." Wow! Sikke da en flink mand. Det må siges at være karma på et højt plan!


Jeg var lidt i tvivl om størrelsen passede og om bogstavet overhovedet kunne sidde på den lille sten. Derfor tog jeg allerede i dag ind på kirkegården, for at se om det passede. De sidste mange år, har vi forsøgt at skjule det manglene bogstav ved at sætte en lygte foran stenen. Selv om bogstavet er en lille smule større end de andre bogstaver på stenen og også er en lidt anden type, ja så lykkedes det mig alligevel at få placeret bogstavet, så det så helt normalt ud. Det pyntede gevaldigt og så var det helt i morfars ånd. Genbrug, god karma og "make do with what you have." Nu har Kirsten fået sit N.Jeg endte med ikke noget på bagagerumsmarkedet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar