tirsdag den 20. september 2016

Der rodes!


I morges blev jeg konfronteret med et billede noget lignende ovenstående. Teksten var ihvertfald den samme. Kun 13 uger til jul. Det stresser mig en del. Det er ikke julestres, men der i mod flytte stres.
Som dagene går, kommer jeg nærmere og nærmere min genhusning til december. Selv om der stadig er 2,5 md. til, er jeg ved at blive godt og grundig nervøs fordi jeg ved, at jeg i årenes løb har samlet en hel del både møbler, nips, køkkenudstyr mm. Jeg flyttede i min nuværende lejlighed efter at have boet 10 år i en lille 1-værelses lejlighed. 20 år har jeg boet i den samme boligforening og jeg har ikke set det nødvendigt at skille mig af med alt for mange ting gennem årene.

Normalt har jeg 2 naboer her på 1. sal, men i sidste weekend flyttede den sidste nabo ud. Det fik mig til at tænke, at jeg måtte udnytte det. Nu har jeg nemlig det store repos helt for mig selv og det har jeg tænkt at udnytte. Jeg er kort sagt gået i gang med oprydning og grovsortering af nips i skabe, i skuffer og på hylder. Jeg har sat en stor affaldssæk på mit repos til ting, som ikke egner sig til genbrug og en kasse, hvor jeg putter de ting i, som jeg ikke har noget at bruge til, men som andre måske kan få gavn af. Det er en langsommelig proces, men af den grund er det også godt at jeg er gået i gang i god tid.

Et skab med blandet indhold... halvdelen er kasseret og jeg er ikke igennem det hele endnu.

Jeg drømmer om at skifte min kæmpe palisander reol ud med en smuk teaktræs skænk, men det betyder at jeg skal skille mig af med rigtig mange ting og ting tager tid, som man siger! Derfor er jeg gået slavisk i gang med at tømme indholdet bag hver eneste skabslåge, for at se om der ikke skulle være noget, som jeg ikke behøver at gemme på mere. Heldigvis finder jeg noget hver gang. Men det tager tid. Derfor er jeg glad for at jeg er gået i gang nu.

Når tiden kommer, hvor jeg skal flytte, får jeg heldigvis mulighed for at mærke mine møbler, således noget kan blive opmagasineret, noget andet kasseret og endeligt noget, som skal med mig i min "låne" lejlighed. Jeg har bestemt mig for at mit gamle, trofaste arkivskab, er nødt til at lade livet, da en af skinnerne er knækket. Arkivskabet huser en hundredevis af cd'er, så dem skal jeg så finde noget andet til. Om jeg nogensinde bruger de cd'er?!! Aldrig, men musik har altid vetydet en hel del for mig og de cd'er er en del af min ungdom, som jeg synes er bevaringsværdig. Den første cd jeg købte, da jeg for mine konfirmationspenge købte mit første stereoanlæg, som kunne afspille cd og derfor investerede i Technotronics cd "Pump Up the Jam." Senere købte jeg 10-20 cd'er hver gang jeg var i København, da det eneste sted man kunne opdrive r&b cd'er, som dengang var min foretrukne, var i HMV på Strøget. Jeg brugte mange penge på cd'er. De penge sparer jeg heldigvis nu, hvor både Spotify og Youtube kan levere musik, uden man skal tage stilling til hvordan den opbevares!


I mine skabe finde jeg mange ting, som jeg har haft meget gavn af, men som er blevet forenklet og en del også unødvendigt med årene. Bl.a. Har jeg ind til videre fundet 3 kameraer, hvor af det ene er til noget så "gammeldags," som fotofilm. Jeg har også fundet 5 batteriopladere, som er et minde om dengang mine første digitalkameraer løb tør for strøm et par gange om dagen, da jeg var en flittig amatørfotograf. Det er jeg stadigvæk, men nu holder batterierne strøm længere. Alligevel har jeg købt 4 batterier, men det er nok med en oplader. Jeg finder brugsanvisninger til diverse elartikler, som jeg ikke længere har og ja, kort sagt finder jeg mange unødige ting. Selv om det synes noget nemmere at pakke det hele ned i flyttekasser, føles det ret godt at få rydet ud i tingene. Jeg har allerede smidt første læs affald i containeren og kassen med ting til genbrug er allerede blevet for lille
Ingen kommentarer:

Send en kommentar